50ste Kwaliteitsvergadering TOD

in
MOW Mag

Op 23 oktober 2012 vond de 50ste Kwaliteitsvergadering plaats van de Technische Ondersteunende Diensten (TOD). De kwaliteitsvergaderingen werden in 2004 opgestart als onderdeel van de procedure om een ISO-certificaat te behalen.

Onder meer dankzij de opvolging in de kwaliteitsvergaderingen heeft TOD het ISO-certificaat in 2004 behaald en werd het in 2007 en 2010 vernieuwd. De doelstelling van de vergaderingen is nu om het systeem te borgen, te vereenvoudigen en continu te verbeteren.

Tijdens de acht jaar dat de vergaderingen plaatsvonden, zijn er heel wat wijzigingen doorgevoerd. Naar aanleiding van Beter Bestuurlijk Beleid werd het certificaat opgesplitst over twee entiteiten: AWV en het departement. Voor het departement ging dit over vier afdelingen van de Technisch Ondersteunende diensten: AMS, ABS, GEO en ATO. Later kwam het Waterbouwkundig Laboratorium erbij. Intussen is uit de afdelingen AMS en ABS de afdeling EBS ontstaan.

Ook de oorspronkelijke groep kwaliteitsverantwoordelijken die deelnamen aan de vergadering, is in de loop der jaren flink gewijzigd. Slechts één verantwoordelijke heeft de volledige acht jaren meegedraaid: Danny Willaert van EBS Gent. Dat is een pluimpje waard!