AMT lanceert havenstrip voor jongeren

Omslag van de strip toont jonge held, met de stad op de achtergrond.in
MOW Mag

De haven van Antwerpen is voor veel jongeren een gesloten boek. Het gloednieuwe stripverhaal ‘De Havengeest’, dat focust op de bouw van de Deurganckdoksluis, zet de havenactiviteiten op een toegankelijke manier in de kijker.

Scenarist Peter Van Gucht en tekenaar Jan Bosschaert zagen het voorstel om een strip te tekenen over de haven wel zitten. Na een bezoek aan het MAS-havenpaviljoen, een tocht door de haven en een bezoek aan de werf van de Deurganckdoksluis werd in enkele brainstormsessies ‘De Havengeest’ geboren. De strip vertelt het verhaal van de jonge Sylvester die samen met zijn familie de Antwerpse haven bezoekt. Aanvankelijk vindt hij het saai, tot een mysterieuze geest hem naar het verleden brengt. In een middeleeuwse nederzetting ziet hij hoe tegenstanders de ontwikkeling van de haven willen stoppen. Zonder zijn hulp is de toekomst van de haven in gevaar …

Succesvol team

De afdeling Maritieme Toegang en het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen kozen bewust voor een sterk team om hun strip tot stand te brengen. Stripauteur Peter Van Gucht werkt sinds 2003 bij Studio Vandersteen, waar hij de leiding heeft over het scenarioteam van ‘Suske en Wiske’. Zijn vader Sylvain werkte jarenlang in de Antwerpse haven. Stripauteur en illustrator Jan Bosschaert tekende al een hele collectie strips bij elkaar die tal van onderscheidingen kregen. Hij maakt ook illustraties voor dag- en weekbladen als ‘Humo’, ‘De Morgen’ en ‘Ché’. Het duo werkte al meermaals samen, onder meer aan educatieve strips voor Aquafin. Hun nieuwste kindje, ‘De Havengeest’, is niet te koop maar krijg je cadeau bij een bezoek aan het Havencentrum Lillo, het MAS-haven-paviljoen of de werf van de Deurganck-doksluis. De strip richt zich in de eerste plaats naar jongeren, zij krijgen daarom voorrang bij de verdeling.