Backstageluxe arriveert per boot op Pukkelpop

in
MOW Mag

Pukkelpop zette afgelopen zomer opnieuw in op duurzaamheid. De luxueuze backstagevoorzieningen voor het festival werden voor het eerst via het Albertkanaal aangevoerd. “Een vooruitstrevend experiment in duurzaam vervoer”, aldus organisator Chokri Mahassine.

De backstageluxe waarvan Netsky en Ellie Goulding dit jaar op Pukkelpop konden genieten, werd half augustus geleverd via het Albertkanaal. Het Limburgse festival sloeg daarvoor de handen in elkaar met Promotie Binnenvaart Vlaanderen en de Hasseltse stadsdistributeur CityDepot. In totaal werden 86 palletten met decoratief materiaal van Expo Rent via de watersnelweg vervoerd. Het palletschip Zulu van Blue Line Logistics voer van de kaaimuur in Niel tot de kade van CityDepot in Hasselt. Voor de laatste etappe naar de festivalweide maakte CityDepot gebruik van elektrisch vrachtvervoer. “De komende jaren willen we nog meer materiaal per boot laten leveren”, zegt Chokri Mahassine.

Pionier in duurzaamheid

Pukkelpop, dat elk jaar zo’n 180.000 muziekliefhebbers naar Kiewit lokt, is altijd al een voorloper geweest op het vlak van duurzame innovaties. Het festival houdt zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. De samenwerking met Pukkelpop past perfect in de promotiecampagne ‘Watersnelweg.be, wat kunnen we voor u verschepen?’, die Promotie Binnenvaart Vlaanderen in 2014 opstartte, samen met nv De Scheepvaart, Waterwegen en Zeekanaal NV en het Departement Mobiliteit en Openbare Werken. Samen bundelen ze hun krachten om de binnenvaart sterker op de logistieke kaart te zetten. Pukkelpop is het mooiste bewijs dat ook locaties die niet vlak naast het water liggen een beroep kunnen doen op de binnenvaart om goederen te laten leveren.