Carla’s flashback naar 1997

in
MOW Mag

In september vierde Carla Piens haar dertig jaar dienst bij ons departement. Voor MOWmag blikt ze nog eens terug op haar beginperiode.

Vandaag is Carla selectieverantwoordelijke bij de afdeling Organisatie. Een job die ze met veel inzet en kennis van zaken uitoefent. In 1988 kwam ze pas van de schoolbanken en ging ze aan de slag als directiesecretaresse bij het toenmalige Ministerie van Openbare Werken. De volledige naam van haar dienst was een hele mond vol: Administratie Algemene Administratieve Diensten – dienst Personeel – 4e bureau. “Ons bureau ontfermde zich over allerhande besluiten rond personeelszaken. We werkten toen nog met pen en papier. We vulden sjablonen in die daarna naar de dienst Dactylo gingen. Die kwamen uitgetypt terug en dan was het onze taak om ze opnieuw te controleren en te verbeteren tot ze foutloos waren. ‘Collationeren’ noemden we dat.” De overheid uit haar beginperiode verschilt enorm met die van vandaag. “Het merendeel van de collega’s rookte bijvoorbeeld op kantoor en er was een koffiedame die drie keer per dag langskwam. Het ging er ook enorm  hiërarchisch aan toe. De secretaris-generaal met zijn voornaam aanspreken was absoluut not done!”

Telefoon mag slechts vijf keer overgaan

In 1997 verhuisde Carla met haar dienst van ‘de WTC’ naar het Ferrarisgebouw. “Toen is de oude foto genomen. Het is wel een grappig beeld. Iedereen poseert voor de foto, maar toch neemt mijn collega Linda Roos de telefoon op. Van onze toenmalige baas mocht de telefoon maximaal vijf keer overgaan en die richtlijn volgden wij nauwgezet. Qua kledij en kapsels zijn we er vandaag alvast op vooruitgegaan (lacht).”

Heb jij nog een leuke foto-met-verhaal voor MOWmag? Stuur dan een mail naar teamcommunicatie@mow.vlaanderen.be!