De Bob Geldof van MOW

in
MOW Mag

Koen Van Raemdonck organiseert het festival Nerorock en is drummer in een band.

Op werkdagen is Koen Van Raemdonck bij het Vlaams Huis voor de Verkeersveiligheid in de weer met ongevallenstatistieken en werkt hij aan verkeersveiligheid. In zijn vrije tijd kruipt hij achter zijn drumstel en organiseert hij het muziekfestival Nerorock in Hoeilaart.

Daan, Absynthe Minded en Tourist LeMC. Allemaal stonden ze al eens op het podium van Nerorock. En had Coely vorig jaar op Pukkelpop geen hersenschudding opgelopen, dan had ook zij het mooie weer gemaakt op dit gezellige festival in de druivenstreek. Koen: “Nerorock maakt deel uit van het Druivenfestival in Hoeilaart. Negen jaar geleden ben ik mee op de organisatiekar gesprongen; dit jaar voor de eerste keer als voorzitter. Maar zo’n festival in elkaar steken, dat doe
je natuurlijk met een groep mensen (zie foto, red.). Wij kunnen rekenen op een toffe bende met een hart voor muziek.”

 

Wat vind je het leukste als organisator?
Koen: “De gedrevenheid van iedereen om van elke editie de beste ooit te maken, vind ik enorm plezant. Ook de zoektocht naar opkomend talent is boeiend. Zo trad Intergalactic Lovers ooit bij ons op voor 1000 euro. Een jaar later brak
de groep door en betaalde je 20 keer meer om ze op je affiche te zetten. Toch lukt het ons om ook bekende namen aan te trekken die voor een beperkt budget willen optreden.”

Hebben die dan niet veel noten op hun zang?
“Grotere bands hebben een uitgebreidere ‘rider’ of verlanglijstje dan anderen. Maar daar valt meestal wel over te praten. We proberen ze in de watten te leggen, en dat werkt. Zo belde Raymond van het Groenewoud ons de dag na zijn optreden persoonlijk op om te zeggen dat hij het enorm leuk vond bij ons.”

Zelf speel je ook in een band?
“Klopt. Als drummer. Thuis werd ik als kind sterk gestimuleerd om een muziekinstrument te spelen. Rond mijn 13de begon ik in bandjes te spelen, en een paar jaar later richtte ik samen met twee maten Winston Wutu op. Intussen zijn
we met vier en treden we nog steeds op. Eind 2018 hebben we onze eerste EP opgenomen.”

Wat voor muziek maken jullie?
“Vooral Americana, een mengelmoes van blues, roots rock en country, maar dan zonder banjo. Onze zanger-gitarist is de drijvende kracht, die wij zo goed mogelijk proberen te ondersteunen. Vrij rustig, veel akoestische gitaar, met meestal een mooie, subtiele pianopartij.”

Hebben jullie zelf al opgetreden op Nerorock?
“Ja. Een toffe ervaring, maar toch is het raar om jezelf te programmeren. Liever geven we het podium aan ander opkomend talent uit de streek, steeds gecombineerd met meer gevestigde waarden. En ik kan nu al verklappen dat we dit jaar met Kapitein Winokio en The Van Jets weer een mooie affiche hebben.”

En wanneer kunnen we jou aan het werk horen?
“Elke dag! Op Spotify. En op www.winstonwutu.be.”

 

Zak op zondag 15 september af naar Hoeilaart voor Nerorock, het gezelligste dorpsfestival van Vlaanderen.
Alle info op www.nerorock.be.