E-tendering voortaan verplicht

in
MOW Mag

De Vlaamse Regering vraagt om alle offertes voor overheidsopdrachten voortaan elektronisch in te dienen. Dat geldt zowel voor een openbare aanbesteding als voor een algemene offerteaanvraag.

Sinds 13 juli 2012 is een nieuwe versie van e-tendering beschikbaar die over nieuwe mogelijkheden beschikt en die andere digitale handtekeningen aanvaardt dan de Belgische eID en Certipost. Daardoor wordt het voor buitenlandse ondernemingen eenvoudiger om digitale offertes voor Belgische overheidsopdrachten in te dienen.

De principiƫle verplichting om digitale offertes in te dienen zal voor het Beleidsdomein MOW ingaan voor de overheidsopdrachten die vanaf 1 november 2012 worden gepubliceerd.

De Afdeling Algemene Technische Ondersteuning en de Afdeling Juridische Dienstverlening van het Departement MOW hebben in september en oktober een opleiding gegeven aan de aankopers van het Beleidsdomein MOW over het gebruik van de vernieuwde federale e-procurement-toepassing, e-notification en e-tendering en over specifieke situaties die kunnen voorkomen tijdens een openingszitting.