Fietser van de afdeling - Pol Van Den Broeke van de Stafdienst

in
MOW Mag

Fietsers weten waarom

Ze zijn met veel, de collega’s die elke dag met de fiets naar het werk komen. Wuivend trappen ze de file voorbij en de stress van zich af. Voortaan zetten we in elk nummer van MOWmag een fietser in de kijker en vragen we naar zijn ervaringen en tips. Deze editie: fietspendelaar Pol Van den Broeke van de Stafdienst.

“Ik woon in Dworp en sinds een jaar of acht kom ik elke dag met de fiets naar het werk, goed voor zo’n 40 km. Eigenlijk ben ik altijd een langeafstandsloper geweest, maar door de vele kwetsuren moest ik uitkijken naar een andere sport. Fietsen is ideaal om in vorm te blijven. Ik doe het heel graag en ik ben er even vlug als met de trein. Bovendien: vertraging ken ik niet, mijn fiets staat altijd vertrekkensklaar.”

“Een groot deel van het traject leg ik af op de fietsostrade langs het kanaal Brussel-Charleroi. Fietsen langs het water terwijl de natuur wakker wordt, is geweldig. Slecht weer schrikt me niet af. Daar kleed je je toch op? Maar fietsen en ijzel, dat gaat niet samen. Ik spreek uit ervaring!”

Dagelijkse portie zuurstof

“Als secretaris zit ik vaak achter de computer en het is soms best een stresserende job. Fietsen geeft me energie en daardoor ga ik elke dag met goesting naar het werk. Op de trein heb je nog je pc of gsm bij de hand, maar op de fiets kom je gemakkelijker los van het werk. En de beste ideeën? Die krijg ik al fietsend.”

Pol Van den Broeke

  • Straffe fietser van de Stafdienst, secretaris van de directieraad
  • 66 jaar
  • Werkt 47 jaar bij de overheid
  • Volgt een opleiding tot natuurgids

 

Wie is de fietser van Geotechniek?
Ken jij een straffe fietser bij de afdeling Geotechniek? Wie heeft de meeste kilometers in de benen of fietst elke dag door weer en wind naar het werk? Laat het ons weten via teamcommunicatie@mow.vlaanderen.be en geef hem/haar een duwtje in de rug door een leuke fietsreportage in de volgende MOWmag.