Infosessies Prijsherziening

in
MOW Mag

De afdeling Algemene Technische Ondersteuning organiseert een reeks informatiesessies over prijsherziening in overheidsopdrachten. Geïnteresseerden kunnen zich nog altijd inschrijven.

Als de kosten voor personeel, materiaal of brandstoffen in de loop van een project erg schommelen, worden de prijzen aangepast. Het is belangrijk dat die prijsherzieningen kunnen blijven gebeuren, omdat de prijzen voor grondstoffen en brandstoffen steeds volatieler worden. Bovendien zal de nieuwe wetgeving op overheidsopdrachten, die vermoedelijk in de loop van dit jaar in werking zal treden, prijsherziening niet langer beschouwen als een uitzondering maar juist verplichten voor het gros van de werken die het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken laat uitvoeren.

In samenwerking met opleidingsspecialist EBP organiseert de afdeling Algemene Technische Ondersteuning nu infosessies over de theoretische aspecten van prijsherziening, geïllustreerd met praktijksituaties en rekenvoorbeelden. De sessies richten zich onder meer tot bestekschrijvers, leidend ambtenaren, projectingenieurs, werfleiders en dossierbehandelaars. De opleiding wordt afgerond met een korte toelichting van de functionaliteiten voor prijsherziening in de eDelta-applicatie. Elke deelnemer ontvangt een handig naslagwerkje.