Na S.M.A.K. wenkt de Big Apple voor WL-collega Claudia

in
MOW Mag

Claudia Baertsoen is de immer goedlachse onthaalmedewerkster van het Waterbouwkundig Laboratorium. In haar vrije tijd schildert ze en maakt ze hoeden. Vijf van Claudia’s schilderijen hingen onlangs in het S.M.A.K. in Gent, tussen grote namen als Bacon, Warhol, Fabre en Delvoye.

Tot voor kort moest je het als kunstenaar al helemaal gemaakt hebben om je werk in een museum te kunnen bewonderen. ‘Culture Club’, het vrt-programma voor cultuurfans, brengt daar verandering in met de hashtag #cultureclubinsmak. Via Instagram stuurde Claudia Baertsoen vijf foto’s van schilderijen in. Alle kunstwerken werden geselecteerd en waren via een livestream in het S.M.A.K. in Gent te zien.

Galerij in New York

Claudia’s prestatie was op zich al mooi, maar ze kan er nu ook een internationaal staartje aan breien. Een galerijhouder in New York volgde de hashtag op Instagram en nam contact met haar op. Als alles goed gaat, zijn haar schilderijen straks ook in de Big Apple te zien. “Mijn doel is om mensen gelukkig te maken met schilderijen die zo kleurrijk, creatief en inspirerend zijn dat je er blij van wordt”, schrijft Claudia op haar website. Maakt ze straks ook Amerika happy?