P4ITS-project stelt eindresultaten voor

in
MOW Mag

P4ITS is een netwerkproject van 17 organisaties in 10 Europese lidstaten. Het doel: de marktuitrol van innovatieve transportsystemen via overheidsopdrachten verbeteren.

Binnen het netwerk wisselden de partners ideeën uit over de juridische en operationele uitdagingen die gepaard gaan met de commerciële aankoop van complexe innovaties, zoals coöperatieve intelligente transportsystemen (ITS). Het netwerk richtte zich op een meer gecoördineerde aanpak van PPI (Public Procurement of Innovation) in Europa.

Aanbevelingen

Het belangrijkste resultaat van P4ITS is een eindrapport met aanbevelingen voor innovatief aanbesteden. In het rapport wordt PPI op een kritische manier gepresenteerd, met de voor- en nadelen, en als een van de verschillende hulpmiddelen voor de uitrol van coöperatieve ITS. De aanbevelingen zijn eenvoudig beschreven, zodat ook mensen zonder ervaring in de sector ze kunnen lezen en gebruiken. Onder anderen juristen, inkopers en beleidsmakers vormen het doelpubliek. Het P4ITS-project liep an december 2013 tot juni 2016 en kreeg een Europese subsidie van 442.500 euro.

Klik voor het rapport.