Pukkelpop kiest opnieuw voor transport over Albertkanaal

in
MOW Mag

Na een succesvol experiment in 2015 koos Pukkelpop in 2016 opnieuw voor duurzaam transport via de binnenvaart. Daarvoor sloeg het festival de handen in elkaar met Watersnelweg.be.

In 2015 was Pukkelpop het eerste Vlaamse festival dat een deel van zijn materiaal via de binnenvaart liet aanleveren. Het ging toen over 86 palletten backstagemateriaal. Afgelopen zomer was die hoeveelheid al veel groter: twaalf containers van twintig voet en acht grote flatrack-containers werden op 9 augustus in Antwerpen op een schip geladen. De Sympharosa voer over het Albertkanaal richting Genk, waar het laatste transport tot Kiewit met vrachtwagens gebeurde. De levering werd ’s middags ingepland om de lokale files te vermijden.

Troeven

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts is opgetogen dat de samenwerking werd verdergezet en uitgebreid. “Via het water kun je grote en kleine vrachten snel en zonder files vervoeren, tegen een scherp tarief”, aldus de minister. “Maar de grootste troeven zijn het milieuvriendelijke aspect en het economische voordeel ten opzichte van transport via de weg. Groener en goedkoper transport helpt Pukkelpop om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en de kosten te drukken.” De CO2 -uitstoot van het totale transport was bijna de helft lager dan hetzelfde transport over de weg.

www.watersnelweg.be.