Relaas van een epische dag

in
MOW Mag

Op 7 oktober 2017 gaven drie teams van ons Departement het beste van zichzelf tijdens de Spartacus Strongest Company. Onze collega’s brengen verslag uit.

 

Hoe het begon...

4 mei

“Ping!” Een melding via MOWconnect met de vraag of er geïnteresseerden zijn om het Departement MOW te vertegenwoordigen op de Spartacus Strongest Company. Dit is een obstakelrun van 10 km, met achteraf een spetterende BBQ... Er is plaats voor twee teams, samengesteld uit leden van zes verschillende afdelingen.

5 mei

Er hebben zich geen twee, maar drie teams aangemeld. Even overleggen met de organisator of dit een probleem is.

8 mei

De organisator stemt toe: de inschrijving van drie teams van MOW is een feit.

 

De dag van de waarheid

7 oktober

Recreatiedomein De Vijvers, Energy Park in Averbode. We betreden het strijdtoneel. De DMOW-teams ogen scherp in hun nog maagdelijk witte shirts. De stem van Erika Van Tielen galmt door de microfoon. We gaan opwarmen, en dat is meer dan welkom met dit killig, regenachtig weer. 10, 9, 8 ... startschot. En we zijn weg. Vol goede moed nemen we de eerste hindernis: klauteren over een muur!

1 km in de benen, en dan: een beek! Serieus? Met dit weer? De adrenaline is sterker dan de weerzin voor het ijskoude water. Welkom in de hel!

2 km Een hele reeks houten hindernissen overwonnen, maar deze is er te veel aan. Eerste poging, ik glij naar beneden. De zwaartekracht is vandaag niet mijn vriend. Tweede en derde poging: weer onderuit. Vierde keer, goede keer. Ik grijp een voet en collega’s trekken me naar boven. Samenwerken als team werpt zijn vruchten af. Sterker nog: de MOW-teams helpen zelfs elkaar bij het nemen van deze hindernis.

4 km Modder, water en prikkeldraad ... Het witte shirt van het Departement is nog nauwelijks herkenbaar. Het parcours is slopend, maar we verliezen ons doel - de eindstreep - niet uit het oog.

6 km Fitte gezichten en stervende zwanen.

7 km Ik krijg het lied van Herman van Veen niet uit mijn hoofd: “Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, we hebben ongelofelijke haast. We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.”

9 km Het einde is in zicht, maar bij Spartacus geldt het gezegde: ‘de laatste loodjes zijn het natst’. 50 meter zwemmen, een muur opklimmen onder een waterval, van een 8 meter hoge glijbaan het water in, een sprong van 3 meter in het water en tot slot de eindspurt door een plas richting finish. En BBQ!

Aankomst Lachende gezichten, opluchting, maar vooral koude rillingen over mijn hele lichaam. Ik was vergeten hoe deugd een warme douche kan doen. De zeer verzorgde BBQ was het sluitstuk van een intense dag. Als één hechte groep zat DMOW aan een grote, gezellige tafel. Het was genieten van het eten en van de anekdotes van de drie teams. Ideaal om de collega’s van andere afdelingen te leren kennen, en absoluut voor herhaling vatbaar.

TEAM JONGMOW
5e
PLAATS IN HET KLASSEMENT VAN GROTE BEDRIJVEN (117 PLOEGEN)
Stephen Tuerlinckx, Kenny Gastmans, Frederik Buffel, Arin Verschueren, Dré Maes, Thomas Christiaens

TEAM STRONGMOW
10 e PLAATS IN HET KLASSEMENT VAN GROTE BEDRIJVEN (117 PLOEGEN)

Gerasimos Kolokythas, Marc Mansuy, Marc Willems, Eric Hoefman, Wendy De Vos, Gijs Dayers

TEAM DMOW 2
60e PLAATS IN HET KLASSEMENT VAN GROTE BEDRIJVEN (117 PLOEGEN)

Gerd Marcoen, Katrien Heyvaert, Rudi Janssens, Joren Andries, Katlijn D’Hondt, Bart De Maerschalck