Samenwerking met het Verre Oosten

in
MOW Mag

Secretaris-generaal ir. Fernand Desmyter ondertekende in september 2012 in New Delhi een nieuwe Letter of Intent met een concreet samenwerkingsprogramma voor de jaren 2013 tot 2015. Het document past binnen het Memorandum of Understanding dat de Vlaamse en Indiase transportministers in september 1997 hebben ondertekend.

De ondertekening werd begeleid met een gezamenlijk seminarie over Port Logistics and Inland Waterway Transport. Voor Vlaanderen spraken ir. Fernand Desmyter, ir. Louis Van Schel en ir. F. Wens.

In het kader van de vriendschapsverdragen met de Mekonglanden Thailand, Vietnam, Cambodja en Laos vloog de delegatie vervolgens naar Bangkok om er deel te nemen aan een tweedaags seminarie over The Effects of Climate Change and Port Environmental Protection Technologies. Het seminarie werd gezamenlijk georganiseerd en gesponsord door MOW, de Port Authority of Thailand, de Mekong River Commission en de associatie voor watergebonden infrastructuur PIANC. Meer dan 100 deelnemers uit 11 verschillende landen namen deel aan het seminarie.

Foto: Ir. F. Desmyter, Secretaris-generaal van het Departement
Mobiliteit en Openbare Werken, Shri P. Kumar Sinha, Permanent
Secretary en Shri N. Muruganandam, Joint Secretary (Ports)
of the Ministry of Shipping.