Veva Daniels is het nieuwe gezicht van AWV

in
MOW Mag

Veva Daniels (29) is de nieuwe woordvoerster van het Agentschap voor Wegen en Verkeer. Ze volgt Ilse Luypaerts op. Veva’s werkervaring in milieu- en natuurdossiers is een troef: “Ik geloof heel sterk in het én- én-verhaal van mobiliteit.”

AWV heeft in elke provincie een woordvoerder. Wat is jouw taak als ‘nationaal gezicht’?

Veva Daniels: “Mijn provinciale collega’s volgen de lokale wegenwerken op: ze staan de pers te woord, communiceren met omwonenden en onderhouden relaties met belangrijke stakeholders. Als nationale woordvoerder ben ik het gezicht van grotere, provincie-overschrijdende campagnes zoals de winterdienst, zwerfvuil, snelwegparkings en recent nog het weghalen van de praatpalen. Zo maak ik straks deel uit van de campagne om de snelwegverlichting door LED-lampen te vervangen. Ik coördineer ook de nationale campagne rond grote wegenwerken op snelwegen.

Jouw vorige job was bij de provincie Vlaams-Brabant. Waarom stapte je over naar AWV?

Veva Daniels: “Van opleiding ben ik verkeerskundige. Ik werkte twee jaar mee aan het SAVE-charter, een project van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen dat gemeenten stimuleert om hun straten veiliger te maken. Daarna ging ik als adviseur- woordvoerder aan de slag bij de provincie Vlaams-Brabant. Ik hield me vooral bezig met dossiers rond milieu, natuur en diversiteit. Maar het bleef kriebelen om in de verkeerssector te werken. Toen ik de vacature voor woordvoerder bij AWV zag, wist ik dat die stoel voor mij bestemd was.”(lacht)

Van een ‘groen’ kabinet naar AWV: dat is toch geen evidente keuze?

Veva Daniels: “Klopt! In de ogen van mijn vroegere collega’s ging ik naar het betonbastion. Maar ik geloof heel sterk in het én-én-verhaal van mobiliteit. AWV is er voor alle weggebruikers, niet alleen voor automobilisten. Als de doorstroming op onze gewestwegen goed is, kunnen lokale wegen meer ruimte vrijmaken voor voetgangers en fietsers. Ik wil de negatieve perceptie rond weginfrastructuur doorbreken en de goede dingen die we doen meer in de spotlights zetten. Daarnaast wil ik de werknemers van AWV duidelijk maken dat ze trots mogen zijn op hun werk.

Ben jij buiten de werkuren ook zo gedreven?

Veva Daniels: “Mijn grote hobby is reizen, maar mijn man en ik hebben onze reisplannen on hold gezet tot ons huis klaar is. We zijn aan het bouwen in Haacht, niet ver van de wei van Rock Werchter, en de druk van vrienden om alles klaar te hebben tegen het festivalseizoen is groot. (lacht) Op 21 mei wil ik wel graag naar Napels: dan speelt Dries Mertens bij Napoli de laatste thuismatch van het seizoen! Ik heb ooit bij Dries in de kleuterklas gezeten, al herinner ik me daar niks meer van. Maar ik ben een grote fan: ik heb zelfs een gesigneerd truitje van hem gekregen!

Paspoort

  • Veva Daniels
  • 29 jaar
  • Getrouwd
  • Hobby’s: reizen, voetbal kijken
  • Doel bij AWV: “Ik wil de negatieve perceptie rond weginfrastructuur doorbreken en de goede dingen die we doen in de spotlights zetten.