Vlot verkeer op de familiedag

in
MOW Mag

Waarom staan we met z’n allen in de file? Hoe wordt verkeer gemanaged? Wat kan je doen aan het rijgedrag van chauffeurs? ... Tijdens het familieweekend in het Vlaams Verkeerscentrum op 22 en 23 september kreeg je meer antwoorden dan dat je vragen had.

Het verkeer in goede banen leiden, dat is een kolfje naar de hand van het Vlaams Verkeerscentrum. Op 22 en 23 september mochten onze collega’s bewijzen dat ze ook een stroom aan bezoekers vlot aankunnen. Sven Geerts, operationeel verantwoordelijke VVC: “Het idee achter het familieweekend is dat de collega’s van het VVC, het Vlaams Tunnelen  Controlecentrum en de politie optreden als gastheer of gastvrouw voor hun familieleden. Zij vergezellen en begeleiden hen in het gebouw. In elke operatorzaal staat een collega klaar om een woordje uitleg te geven.”

 

“Wij vinden het heel tof wat mama doet. Vooral die ronddraaiende stoel is cool.” - Emma, dochtertje van An De Wilde

Weekend of niet, een ongeval is soms gauw gebeurd. Die zaterdagmiddag veroorzaakt een ongeval file op de Brusselse ring. Vanuit de controlezaal zagen de familieleden hoe het verkeer gevolgd, geleid en gestuurd wordt. Michel Druart, coördinator operatorzaal: “Bij incidenten grijpen we meteen in: we waarschuwen weggebruikers met boodschappen op de dynamische tekstborden, we kruisen rijstroken af of stellen spitsstroken open. Het is tof dat onze familie dit eens live kan meemaken.”

“Als ik op de radio het Vlaams Verkeerscentrum hoor, dan denk ik altijd: ha papa! Heel tof om nu ook eens live te kunnen meemaken wat hier allemaal gebeurt.” - Louise Sterckx, dochter van Dominique Sterckx