Waterwetenschapper voor één dag

in
MOW Mag

De Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Op zondag 27 november 2016 zette ook het Waterbouwkundig Laboratorium (WL) zijn deuren open voor (groot)ouders en kinderen!

Voor de collega’s van het WL was de Dag van de Wetenschap een schot in de roos. Een dag lang mochten ze kinderen van 8 tot 12 jaar onderdompelen in de wondere wereld van water en wetenschap. In het 2.000 m2 grote schaalmodel van de haven van Zeebrugge mochten de kids en hun (groot)ouders het verschil tussen hoog- en laagwater meten. Ze ontworpen een sluis, kregen uitleg over sediment en konden met golven spelen in de golvensimulator. In de scheepsmanoeuvreersimulator mochten ze zelfs achter het roer van een echt schip kruipen.

Virtuele overstroming

Dé topattractie was de Sandbox: een augmented reality-toestel waarmee je met virtueel water aan de slag kunt op beelden van echte landschappen. Een overstroming simuleren, regen over een bergketen uitstorten of de loop van een rivier veranderen: in de Sandbox kan het allemaal! Na afloop smeedden veel papa’s en hun kinderen al plannen om thuis zelf een sluismodel of een Sandbox te ontwerpen. De WL-collega’s genoten met volle teugen van het leuke event, en de kinderen glommen van trots als wetenschappers-voor-een-dag!