Heropstart openbare werven

in
Nieuws

De sector wegen- en waterbouw en het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken hebben afgesproken dat ze zullen onderzoeken welke werven ze de komende weken kunnen (her)opstarten.

Door de maatregelen in het kader van de coronacrisis is het verkeer op de wegen enorm afgenomen, wat het gemakkelijker maakt om de werken nu uit te voeren. Bovendien staat er nog heel wat werk op de plank om de verkeersveiligheid en mobiliteit te verbeteren.

Daarbij hebben ze de volgende afspraken gemaakt:

  • De bouwondernemingen zullen de beschermingsmaatregelen in het kader van de coronacrisis naleven, zoals de richtlijnen rond social distancing en hygiĆ«ne.
  • De bouwondernemingen en bouwfederaties zullen onderling overleg organiseren om oplossingen uit te wisselen die de werknemers toelaten om de beschermingsmaatregelen na te leven.
  • Het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken organiseert een contactpunt waar werknemers van de bouwondernemingen meldingen kunnen doen als de veiligheidsmaatregelen op hun werf niet worden nageleefd.
  • Het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken neemt enkele specifieke financiĆ«le maatregelen om de bouwondernemingen te ondersteunen in deze crisisperiode.

Meer informatie over de heropstart van de werven

Lees het ondertekende memorandum