Kom fietsen in Antwerpen en leer meer over de overkapping van de Ring!

in
Nieuws

Deze zomer kun je in Antwerpen een wel heel bijzondere fietstocht maken: het team van overkappingsintendant Alexander D’Hooghe stippelde langs het Ringfietspad een parcours uit dat burgers informeert over de kansen en uitdagingen van een overkapping.

10 creatieve installaties langs het parcours brengen de projectzone in beeld, en dagen iedereen uit om mee na te denken over dit ambitieuze stadsproject.

Wil jij het fietsparcours ook fietsen maar heb je geen plan? Ga even langs de geluidstafel in station Antwerpen-Berchem of download het hier. Via deze link vind je ook praktische informatie. Je kunt het parcours nog tot 30 september fietsen, op eigen houtje, of met je organisatie, je vereniging of je school.


Meer informatie:

over de ring
Jordaenskaai 25
2000 Antwerpen
+32 (0)2 460 44 08
www.overdering.be


Alexander D’Hooghe werd begin dit jaar aangesteld door de Vlaamse overheid om te komen tot concrete overkappingen van de Antwerpse Ring. Samen met zijn team bestudeerde hij de voorbije maanden de haalbaarheid van een overkapping, aan de hand van vele workshops en gesprekken met de betrokken overheden, de actiegroepen, experten en individuele burgers. Het fietsparcours stelt de kennis die op die manier werd opgedaan, op een toeganelijke manier voor via toekomstschetsen, infoborden, muurschilderingen, een interactieve geluidstafel,