Wachtrij technische keuring niet nodig

in
Nieuws

Bij sommige technische keuringscentra zijn er momenteel lange wachtrijen. Die zijn nochtans niet nodig. Bij de heropstart van de keuringscentra voor personenvoertuigen op 4 mei heeft iedereen die tijdens de periode 13 maart tot en met 3 juni naar de keuring moest, uitstel gekregen tot en met 4 november 2020. Die maatregel werd genomen om de inhaalbeweging vlot en gespreid te laten verlopen. Politiediensten en verzekeraars zijn ook op de hoogte van het uitstel.

In de meeste keuringsstations is het in juni traditioneel drukker dan normaal. Veel mensen laten hun voertuig keuren voor ze met vakantie gaan én daar komt dit jaar de inhaalbeweging van zo’n 400.000 voertuigen door de lockdown bovenop. Keuringen en afspraken worden zoveel mogelijk gespreid, maar wie zonder afspraak werkt, kan in een wachtrij belanden.  
 

Wachtrij vermijden? Wacht op uw herinneringskaart en maak een afspraak

Om wachtrijen te vermijden, ontvangt iedereen die tijdens de lockdown (tot en met 3 juni) naar de keuring moest, een nieuwe herinneringskaart van de keuringscentra. Die groene kaart wijst een periode toe waarin u uw voertuig bij de keuring kunt aanbieden.  

Sommige keuringscentra werken alleen op afspraak (bij voorkeur online). Respecteer de veiligheidsmaatregelen door alleen te komen zonder andere passagiers, social distancing te handhaven en elektronisch te betalen. Surf naar de website van uw keuringscentrum voor alle praktische info:  

Ontdek alle coronamaatregelen bij de technische keuring.