Bewaakte vrachtwagenparking E17 in Kruishoutem in gebruik

in
Persbericht

Vanaf morgen kunnen vrachtwagenbestuurders opnieuw terecht op de parking langs de E17 in Kruishoutem. De voorbije maanden werd de parking grondig vernieuwd. Zo kreeg de parking onder andere nieuw sanitair en wordt ze vanaf nu ook bewaakt. Omwille van deze diensten is de parking voortaan wel betalend.

Op vraag van onder meer de transportsector maakt de Vlaamse overheid werk van bewaakte snelwegparkings voor vrachtwagens. De kosten die deze dienstverlening  -  naast bijvoorbeeld ook sanitaire voorzieningen, het proper houden van de parking, … -  met zich meebrengt, worden door de concessionaris aan de gebruiker doorgerekend.

Kruishoutem is, na Minderhout en Wetteren, de derde betaalparking voor vrachtwagens langs Vlaamse snelwegen die in gebruik wordt genomen. Een vierde betaalparking, in Vorselaar, is momenteel nog in aanleg.

De betaalparking in Kruishoutem biedt plaats aan 70 vrachtwagens, 35 in elke rijrichting.

Het eerste uur is het gebruik van de parking gratis, daarna is dit betalend met een maximum van 15 euro per dag. Een deel van de kostprijs van het parkeerticket kan achteraf wel grecupereerd als voucher die kan worden gebruikt bij de Total Shop in Nazareth.