Kieldrechtsluis uitzonderlijk open voor het publiek

in
Persbericht

Reuzenrad zorgt voor unieke beleving van sluis en haven 

Naar aanleiding van de officiële inhuldiging van de Kieldrechtsluis kan iedereen die dat wil op 11 en 12 juni een bezoek brengen aan de grootste sluis ter wereld. In het grootste reuzenrad van Europa, op een hoogte van 55 meter,  overschouw je dit immens bouwwerk en de haven van Antwerpen. Inschrijven voor deze unieke beleving kan vanaf vandaag op www.kieldrechtsluis.be.

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni kan iedereen een bezoek brengen aan de Kieldrechtsluis in de Antwerpse haven. Met een lengte van 500 meter, een breedte van 68 meter en een diepte van -17,80 meter TAW* is de Kieldrechtsluis de grootste sluis ter wereld.
 
Tijdens het openingsweekend kan je deze sluis én de haven beleven van op een hoogte van 55 meter, in een gondel in het grootste reuzenrad in Europa. Een unieke belevenis want nog nooit eerder kon je de haven vanop zo'n hoogte bewonderen.
 
Naast het bezichtigen van de sluis kan je genieten van een hapje en een drankje. Op een imposante muur van containers wordt een fototentoonstelling over de bouw van de sluis getoond. Met een beetje geluk ben je ook getuige van één van de eerste versassingen in deze zeesluis.
 

Vooraf inschrijven

Om het bezoek aan de sluis en het ritje in het reuzenrad organisatorisch in goede banen te leiden, moet vooraf worden ingeschreven. Op www.kieldrechtsluis.be kies je het tijdstip  - op zaterdag van 9 tot 22u, op zondag van 9 tot 20u -  van je bezoek en reserveer je een plaatsje in één van de gondels van het reuzenrad.
 
Wie deze unieke beleving absoluut niet wil missen, schrijft zich best snel in. Het reuzenrad biedt plaats aan zo'n 660 bezoekers per uur.
 
Een ticket kost 5 euro en geeft je toegang tot de site van de Kieldrechtsluis, een ritje in het reuzenrad en een bezoek aan de fototentoonstelling. Kinderen tot 3 jaar krijgen gratis toegang.
 
Meer informatie: www.kieldrechtsluis.be
 

Perscontact:

 

 

* Tweede Algemene Waterpassing (TAW) is de referentiehoogte waartegenover hoogtemetingen in België worden uitgedrukt.