Koen Peeters nieuwe woordvoerder bij Departement Mobiliteit en Openbare Werken

in
Persbericht

Brussel, 30 oktober 2015 | Koen Peeters gaat in december aan de slag als woordvoerder van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid. Koen wordt er het aanspreekpunt van de pers voor alle vragen over het Vlaamse mobiliteitsbeleid en de activiteiten van het departement. Hij zal de communicatiecel van het departement gaan leiden. Het is zijn opdracht om het mobiliteits- en verkeersveiligheidsbeleid dichter bij de burger te brengen.

 

Woordvoerder Koen Peeters wordt de spreekbuis van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken. In nauwe samenwerking met de secretaris-generaal, de directieraad en de communicatiecel zal hij instaan voor de communicatiestrategie. Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken ondersteunt de minister en de Vlaamse Regering bij beleidsvoorbereiding, beleidsmonitoring en beleidsevaluatie van mobiliteit en verkeersveiligheid.

“Zowel in het vervoer te land, ter zee als in de lucht speelt Vlaanderen een steeds belangrijkere rol voor onze huidige en toekomstige mobiliteit. Ik beschouw het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, het departement waar dit beleid wordt voorbereid en vormgegeven, zo’n beetje als de designafdeling van het Vlaamse mobiliteitsbeleid. Ik kijk er enorm naar uit om dit beleid, samen met de collega’s van het departement, dichter bij de burger te brengen,” zegt Koen Peeters.

“Met Koen halen we een gedreven en ervaren vakman aan boord,” aldus Filip Boelaert, secretaris-generaal van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken. “We waren op zoek naar een nieuwe woordvoerder die het boeiende verhaal van de bijdrage die ons departement levert, kan uitdragen naar de hele samenleving. We willen een open huis zijn, dat de informatie transparant aanbiedt en waar vragen over mobiliteit en verkeersveiligheid een antwoord krijgen.”

Eind november maakt Koen de overstap naar MOW. Tot dan werkt hij nog als woordvoerder bij het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Daarvoor was hij onder meer ruim zes jaar woordvoerder van de openbaarvervoermaatschappij De Lijn in Antwerpen.